Workshop s Vendulkou na tému bollywoodsky tanec s cigánskymi prvkami

08.05.2011 19:59

Dňa 7.5.2011 sa naša tanečnica Arisné zúčastnila workshopu s Vendulkou Uhyrkovou v rámci festivalu Kúzlo Orientu. Workshop bol úžasný, získali sme zasa novú krásnu choreografiu, veľa nových efektných prvkov. Vendulka bola ako vždy veľmi milá, dobre naladená a úžasná.

...

Niečo o Vendulke

Vendulka sa bollywoodskym tancom venuje od roku 2003, kedy sa pri štúdiu v Prahe stretla s nepálskou profesionálnou tanečnicou Tej Kumari Thakuri, s ktorou dlhú dobu spolupracovala. Vendulka si prešla radom seminárov a kurzov u zahraničných a českých napr.: Maya Sapera, majster indického tanca Ujwal M. Bhole, Sangheeta Shrestrová, Delila, Michal Mach... V roku 2007 prvýkrát vycestovala za svojim majstrom  Ujwalem M. Bhole do Indie za štúdiom juhoindického klasického tance bharatanátjam. Od tej doby navštevuje Indiu pravidelne, ako po stránke tanečnej výuky, tak cestovateľské.

Vendulka vystupuje na významných udalostiach spojených prevažne s indickou kultúrou (Deň Nezávislosti Indie, Deň Republiky Indie, Festival bollywoodského filmu), ale spestrí tiež spoločenské a firemné akcie.

Čerpané o Vendulke: https://www.bollywood-dance.net/