Dva senzačné dni s Ragaey-om z Káhiry

23.05.2011 00:00

WORKSHOPY S RAGAEY-OM

 

Tento víkend členky skupiny Amira bellydance strávili čas na dvoch workshopov s úžasným Master teacher-om Ragaey-om priamo z Káhiry. Ragaey bol veľmi milý, srdečný, vtipný, ale hlavne úžasný tanečník s veľkým srdcom. Sme veľmi šťastné, že sme mohli tancovať pod vedením takého skvelého tanečníka, ale aj sa s ním zoznámiť. Workhopy usporiadala jedinečná profesionálna orientálna brušná tanečnica Najla, ktorá je taktiež Master teacher ako aj Ragaey.

Workshopy sa konali v Bratislave, 21. a 22. mája na témy Núbijský folklórny tanec a Saidi s paličkou.

Na ako 1. workshop sme išli na núbijský tanec, workshop bol úžasný, krásna choreografia a hlavne samotný Ragaya bol veľmi milý, vtipný, skvele pristupujúci, výborný tanečník, choreograf... Nikdy nezabudneme na jeho Yalla (Poďme). Na tomto workshope sme prebrali základy, tehniku núbijského tanca a krásnu choreografiuna známu skladbu Bashaka od populárneho egyptského speváka Hakima.

Druhý workshop bol na tému Saidi s palicou. Tanec s palicou sa odborne volá Raks al asaya je to tanečný štýl z oblasti horného Egypta. Na tomto workshope sme sa naučili nové kombináciie s palicou už pre skúsenejšie tanečnice čo s palicou tancovali a samozrejme veľmi peknú, zaujímavú choreografiu na skladbu Salam. Salam znamená ahoj (čau).

 

Sme veľmi šťasné, že sme sa mohli zúčastniť, pretože sme zase o niečo skúsenejšie a hlavne spoznali sme úžasného tanečníka a človeka...